Casus: Startende Online Ondernemer

MEER EN MAKKELIJKER KLANTEN WERVEN

Als startende ondernemer is het vooral belangrijk om de klantenstroom op gang te brengen. We zijn vaak geneigd om dat online te doen, omdat daar de wereld voor ons open ligt, logisch!

In het begin lukt het meestal nog goed omdat vrienden, familie en bekenden ook klanten van ons worden. Maar daarna wordt het zaak écht goede marketing te voeren zodat mensen die jou niet kennen ook klant worden. Er zijn maar weinig ondernemers die lang kunnen bestaan van alleen mond-tot-mond reclame.

Om onbekende klanten iets bij jou te laten kopen (ik ga er in dit geval vanuit dat je een dienstverlener bent) zijn een aantal condities nodig:

 

  • De klant moet zich aangesproken voelen
  • De klant moet jou een expert vinden (vertrouwen) 
  • De klant moet jou leuk vinden
  • De klant moet contact met je opnemen (actie)

Wat je nodig hebt om deze situatie te realiseren is vaak een weggever. Een weggever is een klein product (denk aan een online training, een document vol tips of misschien een kleine test over een bepaald onderwerp) die gratis kan worden gedownload. In ruil voor een naam en e-mailadres kan jouw potentiële klant dit downloaden.

 

Zo helpt CourseFlow jou in deze casus:

Door jouw weggever in CourseFlow te maken heb je een aantal voordelen. Je hebt geen technisch gedoe, want inschrijven is een eitje voor jouw klanten. Jij kunt de ingevulde contactgegevens doorsturen naar jouw nieuwsbriefsysteem als je dat wilt. Volledig automatisch.

Vervolgens zien klanten jouw video, of wat je ook aanbied als weggever, en ze doorlopen deze content waarmee jij je als expert kunt bewijzen.

Door de mogelijkheid van het sturen van mails op basis van het gedrag van de klant kan je mails klaarzetten voor als de klant 2 dagen later de weggever nog niet heeft bekeken (herinnering, komt professioneel over). Tevens kan je een mail klaarzetten om te vragen hoe iemand de weggever heeft ervaren nadat de weggever helemaal is doorlopen.

In de lessen zelf valt ook grote winst te behalen met CourseFlow. Door rond de content die je biedt ook vragen te stellen aan de potentiële klant (die vult deze in in CourseFlow) krijg je de kans om met jouw klant over relevante onderwerpen te praten. De antwoorden die worden gegeven zijn namelijk gespreksstarters.
Je hoeft nu dus niet meer te zitten wachten tot een klant contact met jou opneemt, want je hebt een concrete aanleiding om zelf contact op te nemen. 

ZO DOE JE HET

Begin vandaAG

Ben Je Klaar Om te Beginnen?

Leeromgevingen

Trainingen

Deelnemers

Chatgesprek starten
💬 Heb je vragen?
Hallo 👋 Kunnen we je ergens mee helpen? We beantwoorden jouw vragen graag :-)